Европейска нощ на музеите 2019

В тазгодишната Европейска нощ на музеите, РИМ-Хасково се включи с няколко изяви. За децата беше предвидена творческа игра „Вълшебна шевица за дечица“, която се оказа много популярна и сред възрастните. Малки и големи се запознаха с основните символи и цветове, които се използват в българските везба и килимарство и със своето творчество станаха част от една голяма пъстроцветна шевица.

В 19:00 ч. беше открита изложба „Звук и картина от вчера“, която представя радиото и телевизията в дома на хората през XX и XXI в. Част от изложбата е и типичен хол от социализма, в който посетителите имат възможност да разгледат първото издание на списание „Дъга“, „Космос“ и други популярни списания. РИМ-Хасково излъчи и специално подготвен филм „Кутия за мечти“, който представя тв предаванията, музикалните изпълнители и любимите филми от този период.

Междувременно в музея бяха прожектирани и филми продукции на РИМ-Хасково, а в Исторически музей-Поморие бе официално открита пътуващата изложба на Хасковския музей – „Девет товара коприна и още девет – везани”.

AUTHOR

РИМ-Хасково

All stories by: РИМ-Хасково
X