На 24 май – вход свободен в РИМ-Хасково

На 24 май – Деня на българската писменост и култура, музеят прави поредния жест към хасковци и гостите на града. Музеят ще бъде отворен за безплатни посещения от 9:30 до 16 часа.

Посетителите ще имат възможност да разгледат шест експозиции – от Археология до Нова история, да видят артефакти от преди 7 хиляди години до средата на миналото столетие. В най-новата ни временна експозиция „Звук и картина от вчера“, която бе открита в Нощта на музеите и предизвика голям интерес, са показани грамофони, радиоапарати и телевизори, произведени у нас и в чужбина през последните сто години. Всеки посетител ще получи и подарък – фотоалбум „Хасковските полкове през Първата световна война“.

Май отново се очертава като един от месеците с най-висока посещаемост. До вчера експозициите на РИМ-Хасково са посетени от 760 души. Сигурно е, че ще минем 1000 посещения, като се има предвид предварителните заявки до края на май. Напълно е възможно да подобрим и миналогодишния връх от 1100 посетители през петия месец на годината.

На 24 май Паскалева къща няма да работи, ще бъде отворена в събота от 10 до 17 часа.

AUTHOR

РИМ-Хасково

All stories by: РИМ-Хасково
X