Паскалева къща отворена за последно в събота през 2019 година

В събота е последната възможност да посетите Паскалева къща за тази година. Обектът, който е част от Регионален исторически музей-Хасково, ще бъде отворен от 10 до 16 часа. Цената на билета за всички посетители е 1 лев. От входна такса са освободени децата до 7 години и хората с физически увреждания. След 21 декември Паскалева къща ще бъде затворена през целия зимен период.
Всеки, който пък разгледа експозициите на на РИМ-Хасково в събота ще получи като подарък фото албум за живота и делото на Капитан Петко войвода. Книжката бе отпечатана в началото на декември със съдействието на хасковската фирма „Недев“ по повод 175 години от рождението на Закрилника на Тракия. Пак в тази връзка в музея е изложена единствената запазена пушка „Уинчестър“ на легендарния войвода. Билетът за възрастни е 2 дева, а за учащи се и пенсионери – 1 лев.
В събота и неделя ще работи Музейният център за тракийско изкуство (Александровска гробница). Обектът, който също е част от хасковския исторически музей, ще бъде отворен за посетители и на коледните празници – 24, 25 и 26 декември.

AUTHOR

РИМ-Хасково

All stories by: РИМ-Хасково
X