Стартира нова приключенска игра в хасковския музей

Нова приключенска игра стартира в Регионалния исторически музей (РИМ) в Хасково. Тя е на две нива и е насочена към учениците от 5 до 12 клас. В играта се съчетава най-доброто от досегашните Търсачи и нови елементи, които я превръщат в доста по-атрактивна. От този сезон учениците от 5 до 12 клас могат да се включат в „Търсене на съкровища в музея. Експедиция 20/21“.
В експедицията могат да се включат до 25 участници, разпределени на екипи от 2-3 ученици. Всяка група получава специален „Дневник за приключения“, след което стартира решаването на загадките в музея. За разгадаването им е необходимо 40-60 минути. Разработени са две нива, съобразени с възрастта на участниците. Единствено в хасковския музей се предлага и „Търсене на съкровища в музея“ на английски, предназначено, както за чужденци, така и за учащи се от училища със задълбочено изучаване на езика на Шекспир. Новата атрактивна приключенска игра е разработена с  финансовата подкрепа на Министерството на културата.
Днес бе проведена демонстративна игра, в която се включиха 12 деца от най-различни възрасти  – от 4-ти до 8-ми клас. На по-малките помагаха и техните родители, които отключиха отново приключенския дух в себе си.
„Търсене на съкровища в музея. Експедиция 20/21“ вече стартира. Очакваме Ви! Запишете се и се превърнете в музейни детективи! До края на септември на специални цени.

За повече информация и записвания: 0879516868, 0879104416, 0879104419

 

AUTHOR

РИМ-Хасково

All stories by: РИМ-Хасково
X