28 деца търсиха съкровища в хасковския музей

28 деца се включиха в първото лятно издание на „Търсачи на съкровища в музея“, сезон 2018. Те бяха на възраст от 6 до 14 години. За най-малките бе подготвен специален „Наръчник за търсачи“. Затова и те първи се справиха – за около 45 минути. По-големите трябваше да намерят отговорите на 30 въпроса и това им отне малко повече време. Накрая обаче всички останаха доволни, че са успели да се справят със задачите. Екипът на музея им писа шестици.
Учениците-търсачи получиха сертификати за „млад изследовател“, а тези които стигнаха до второ ниво „експерт откривател“. След като приключи играта учениците не бързаха да си тръгнат от музея. Едни разгледаха още веднъж залите, в това число и „Възраждане“, други пък се премениха в народни носии.
Поради големият интерес следващата сряда също ще има „Търсачи на съкровища в музея“. Играта ще започне в 10 чака и продължава 60 минути. Подходяща е за деца завършили втори клас. Таксата за всеки участник е 2 лева, като всеки има право да доведе по един възрастен помощник, които влиза безплатно. Заявки за участие се приемат на следните телефони: 0879104475 – Милен Вълчев и 0879516868 – Мария Ангелова. Можете да заявите участие и на лични съобщение на фейсбук страницата на Регионалния исторически музей.

Очакваме Ви!

AUTHOR

РИМ-Хасково

All stories by: РИМ-Хасково
X