85 ученици търсиха съкровища в хасковския музей

85 ученици от хасковското ОУ „Св. Иван Рилски” се превърнаха днес в търсачи на съкровища в хасковския регионален музей. В рамките на половин час шестокласниците трябваше да намерят отговорите на 30 загадки в залите „Археология” и „Етнография”. Учениците, разделени в отбори по 2-3, трябваше да попълнят отговорите в специални книжки. Представиха се като отлични търсачи, допуснаха само по 1-2 грешки. Шестокласниците са категорични, че другия месец отново са готови да се впуснат в дебрите на историята, за да решат поредната книжка със загадки. Това направиха техните съученици от 6г клас, които за по-малко от месец идват за втори път.
През септември те веднъж вече бяха търсачи на съкровища, но сега пожелаха отново да участват в забавната игра. Екипът на музея веднага откликна на тяхното желание и разработи книжка с въпроси, които бяха по-трудни – като за втори ниво търсачи на съкровища. Те обаче се справиха много добре и с това предизвикателство.
Всички участници получиха Сертификат за млад откривател. Днес учениците от ОУ „Св. Иван Рилски” нямаха учебни занятия, защото честваха своя патронен празник.

X